Poslanici traže hapšenje osobe koja je pretila Vučićevoj deci 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Poslanici vladajuće koalicije kao i opozicione Srpske radikalne stranke osudili su danas pretnje i uvrede koje su na Tviteru upućene deci predsednika Srbije i zatražili od nadležnih organa da što pre utvrde ko stoji iza profila sa kojeg su pretnje upućene, da ta osoba bude uhapšena i po zakonu kažnjena.

Predsednica parlamenta Maja Gojković, koja je i predsednica Odbora za prava deteta, zahvalila je svima koji su osudili pretnje, naročito što je po njenim rečima, danas sa istog Tviter profila stigla još jedna pretnja predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

„Ne smemo se navikavati i smatrati normalnim uvrede na račun dece političkih protivnika. Ako neke organizacije ili političari nisu osudili ono što se desilo juče, onda mi treba da osudimo takve i te organizacije ili političare“, navela je Gojković.

Poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta ocenila je da se „pretnja silovanjem maloletnom detetu može shvatiti samo kao pedofilija“ i dodala da tome ko je uputio takve pretnje, treba u skladu sa tim i da se sudi.

U delu sednice posvećenom razmatranju amandmana na Predlog izmena zakona o izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti, poslanici više od sat vremena, jedan po jedan, pozivaju državu da reaguje na pretnje Vučićevoj porodici.

Poslanici vladajuće većine su kritikovali tužilaštvo što, po njihovim navodima, „ne reaguje na necivilizovano ponašanje na društvenim mrežama“, posebno ukazujući na ponašanje lidera opozicionih stranaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari