Potpisan protokol o saradnji Srpske stranke Zavetnici i Narodne mreže 1Foto: FoNet/Medija centar Beograd

Srpska stranka Zavetnici i samostalni narodni poslanik i član Predsedništva Narodne mreže Vladan Glišić potpisali su danas protokol o saradnji te dve organizacije.

Članica Predsedništva Zavetnika, Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je da „pred narod izlaze sa nacionalno-odgovornim pristupom – državotvornom i suverenističkom idejom, u čijem je središtu ideja suverenizma“.

„Želeli smo da se povežemo oko ideje da promovišemo društveni i nacionalni koncenzus, da očuvamo suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i uspostavimo kodeks političke pristojnosti i kulture dijaloga“, kazala je ona u Medija centru.

Đurđević Stamenkovski je podsetila da je ključni zadatak da „ne dozvolimo da se ikada dogodi priznanje naše južne pokrajine“.

Ima i drugih pitanja o kojima treba „naći zajednički jezik“, što su, kako je kazala, „očuvanje porodičnih vrednosti, zatim odgovoriti na bezbednosne izazove, migrantsku krizu i različite ultimatume inostranih faktora“.

Poslanik Glišić kazao je da ta saradnja nije ni predizborna, ni „cenzus-koalicija“.

„Nama ‘biti opozicija’ nije smisao postojanja“, rekao je on i dodao da je „okosnica“ te saradnje „ideja o kodeksu političke pristojnosti“.

„Moramo da nadjemo način da se dogovorimo sa ljudima koji ne misle isto kao i mi i da to iznesemo na pristojan način, jer politička borba treba da se drži u okvirima civilizacijskog odnosa“, kazao je Glišić.

Po njegovim rečima, saradnja te dve organizacije je „poruka političkoj javnosti da postoji način kako da se ostvari komunikacija koja neće izazivati atmosferu građanskog rata“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari