Potpisan ugovor o razvijanju lokalnih samopurava 1Branko Ružić Foto: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (arhiva)

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i Savet Evrope potpisali su danas u Beogradu Ugovor o realizaciji projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – II faza“, koji finansiraju Evropska unija i Savet Evrope.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić rekao je posle potpisivanja da je reč o projektu koji afirmiše stručno usavršavanje i programe obuka u jedinicama lokalne samouprave.

„Druga faza projekta značajan je sled u pružanju neophodne podrške opštinama i gradovima u daljem unapređenju ljudskih resursa i verujem da će planirane aktivnosti značajno doprineti podizanju kapaciteta lokalnih samouprava za pružanje kvalitetnih usluga građanima“, kazao je Ružić.

Šef misije Saveta Evrope u Beogradu Tobias Flesenkemper rekao je da je sastanak pokazatelj na koji način funkcioniše Savet Evrope pružajući podršku lokalnim partnerima.

„Danas smo u prostorijama SKGO, mestu koje predstavlja lokalne samouprave, što ukazuje na našu želju da direktno podržimo opštine i gradove u Srbiji i da osnažimo njihove kapacitete“, rekao je Flesenkemper.

Predsednica SKGO i gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović izjavila je da su najviše benefita u prethodnoj fazi projekta imale pilot lokalne samouprave koje su koristile pakete podrške u oblasti upravljanja ljudskim resursima, a zahvaljujući uspehu prvog dela, sada krećemo u drugu fazu projekta.

Projekat će trajati naredne tri godine, a njegova ukupna vrednost je četiri miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari