Bodrožić: Propagandisti će morati da objasne zašto su lagali građane (VIDEO, FOTO) 1Foto: portal Počelo je

Novinar Željko Bodrožić izjavio je večeras na protestu „Jedan od pet miliona“ u Beogradu da su mnoge njegove kolege pogazile novinarsku profesiju i stavili se u službu propagande vlasti, ali da ipak još ima slobodnih novinara koji čuvaju plamen slobodnog izražavanja isto kao što to čine učesnici protesta u borbi za osnovna ljudska prava svih građana.

On je čestitao građanima što čuvaju plamen slobode uprkos sejanja straha u kom učestvuju i mnogi novinari koji šire mržnju i lažu, a kako je naveo, to rade sve televizije sa nacionalnom frekvencijom i skoro sve lokalne TV stanice kao i brojni pisani mediji.

„Vlast preko tih medija hipnotiše građane koji veruju da postoji zlatno doba, ali surova realnosti ih demantuje“, rekao je Bodrožić.

On je kazao da će te kolege kada aktuelna vlast ode morati da objasne zašto su lagali i bili propagandisti, zašto kada su pisali o pobedama SNS-a na izborima nisu obaveštavali građane i o nepoštenom izbornom procesu, kupovini glasova i zloupotrebama državnih resursa u partijske svrhe.

„Verujem da će uskoro svanuti dan kada će plaćeni propagandisti morati da objasne građanima zašto informišući ih o izgrađenim putevima nisu govorili da je svaki kilometar preplaćen, jer nema javnih tendera i konkursa i zašto su ih obasipali informacijama o radnim mestima , a nisu iznosili činjenice da su najmanje plaćeni i da se subvencije koriste da bi se radnicima isplaćivali te bedne plate“, rekao je Bodrožić.

Dodao je da će morati da objasne kako su mogli da informišu javnost o protestima u Parizu, ali ne i u Beogradu i o uzbunjivaču Asannžu i Snoudenu, a ne i o Aleksandru Obradoviću iz Krušika, kao i o požarima u Australiji, ali ne o zapaljenoj kući novinara iz Grocke Milana Jovanovića.

Valentina Reković iz udruženja „Jedan od pet miliona“ rekla je da su u 2019. godini građanima pokazali da protestima mogu da oslobode institucije, a da je SNS imala uspeha samo u tome što je napredovala u kriminalu, nepravdi i zabranjivanju ljudima da slobodne misle.

Okupljeni su posle govora pošli u protestnu šetnju a na čelu kolone je šetalica sa natpisom „Bojkot“.

Učesnici protesta prekrili su ulazna vrata RTS-a velikim nalepnicima na kojima je ispisano „Pa šta“ i nazivi brojnih afera aktuelne vlasti u Srbiji.

„Kaže (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić ‘pa šta što je ministar policije Nebojša Stefanović slagao o aferi Krušik’. Nama nije pa šta i nikada neće biti“, rekla je jedan od organizatora protesta Valetina Reković ispred zgrade javnog medijskog servisa.

Najavljujući sledeći protest za 4. januar, ona je rekla da će se „nastaviti maraton dok se ne oslobodi svaki čovek u Srbiji“.

„Za početak radnici RTS-a, jer nama nije pa šta, pa ne sme da bude ni njima pa šta“, rekla je Reković.

Na nalepnicama su ispisane afere „Jovanjica“, „Krušik“, „Kocke u Beogradu“, „Oliver Ivanović“, „Marija Lukić“, „Milan Jovanović“.

Večerašnji protest završen je ispred RTS-a.

https://www.facebook.com/1od5miliona/videos/565003740723899/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari