Protest u Negotinu večeras održan pod sloganom "Smrt fašizmu, sloboda Srbiji" 1Foto: Facebook/1 od 5 miliona Negotin

Večerašnji, inače 12. po redu protest, „Jedan od pet miliona“ odvijao se pod sloganom „Smrt fašizmu, sloboda Srbiji“ a razlog je bio Dan pobede nad fašizmom.

Uz podsećanje na vreme kada je na jednoj strani bio kapitalistički zapad,  sa druge komunistički istok, a u srcu Evrope rastao fašizam, paralelu sa današnjim vremenom napravio je profesor Tehničke škole u Boru i odbornik Dveri u gradskoj Skupštini Saša Stanković.

– Dok su se građanska i nacionalna Srbija svađale, u srcu Srbije je takođe nicala jedna vlast kakvu ne pamte ni mnogo stariji od nas. Dok smo se mi svađali, došli su najgori i najkorumpiraniji, bahati – kazao je pored ostalog Stanković, pozivajući građane da se ujedine pod zastavom Srbije.

Negotincima se večeras obratio i Strahinja Ćirić iz  UGS „Nezavisnost“ negotinskog Doma kulture ukazujući na akutni problem nezaposlenosti u ovoj opštini, kao i odlazak mladih ljudi u inostranstvo.

– Zahtevamo od opštinskih vlasti otvaranje novih radnih mesta i prestanak partijskog zapošljavanja nekompetentih i nestručnih, tražimo da se cene grejanja vrate na nivo od 1. oktobra 2018. godine, kao i hitno rešavanje problema pasa lutalica na human način odnosno izgradnjom azila za pse. Tražimo takođe objektivno izveštavanje lokalne i regionalne televizije koje se sufinansiraju najvišim iznosima iz opštinskog budžeta. – kaže za Danas Strahinja Ćirić navodeći da će zahtevi sa protesta biti sutra prosleđeni predsedniku Opštine Negotin zvaničnim putem.

– Opštinske vlasti imaju rok da do 27. juna ispune zahteve protesta „Jedan od pet miliona“ Ukoliko do tada zahtevi ne budu ispunjenju, sledeće protesno okupljanje u Negotinu zakazano je za 27. jun – ističe Ćirić.

Negotinci su se protestima protiv aktuelne vlasti u Srbiji pridružili 7. februara i od tada samo dva četvrtka, na Svetog Trifuna i u vreme prvomajskih praznika, izostala su protesna okupljanja pred spomenikom Đorđu Stanojeviću.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari