PSG poziva članove i simpatizere na protest "Provetrimo Niš, dišimo slobodno" 1Foto: B. Cvejić

Aleksandar Vučić već nekoliko nedelja govori da zagađenja vazduha nema i da on kao čovek koji ima problema sa srcem ne oseća nikakve probleme, a onda prizna da problem postoji i prebacuje krivicu na građane, navodi se u saopštenju PSG.

U isto vreme, premijerka nakon prvobitnog stava da nema mesta za paniku, formira „Radnu grupu za sistemsko rešavanje pitanja zaštite vazduha”, koja broji čak 27 članova, kojom i predsedava.

Grad Niš, po ugledu na Vladu RS formira radnu grupu koja sprema mere, ali ne sme da ih predstavi javnosti, dok “šef ne odobri”.

Gradonačelnik Niša i dalje ne preduzima nikakve mere. Izgleda da i njemu treba “da odobri šef” preduzimanje mera u cilju zaštite vazduha.

Radna grupa mu izgleda samo služi da bi skinuo odgovornost sa sebe i njegovih kolega iz SNS i istovremeno obmanuo građane Niša koji dišu zagađen vazduh koji ugrožava njihovo zdravlje

Pozivamo čelnike Grada Niša da prestanu da beže od odgovornosti i da počnu konačno da se bave problemom zagađenja vazduha.

Gospodo iz vlasti, prestanite da se krijete iza radnih grupa i izađite sa konkretnim merama i rokovima za primenu tih mera.

Poštovani sugrađani, pozivamo vas da izađete na građanski protest u petak, 24. 1. 2020 ispred zgrade Skupštine grada Niša, da podsetimo gradsku vlast ko im je šef I za čije interese treba da rade! Nišlije su ih birale, Nišlije su im šefovi i Nišlije će ih smeniti, dodaje se u saopštenju PSG.

Provetrimo Niš!Aleksandar Vučić već nekoliko nedelja govori da zagađenja vazduha nema i da on kao čovek koji ima problema sa srcem ne oseća nikakve probleme, a onda prizna da problem postoji i prebacuje krivicu na građane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari