Radojičić: Sve više izraelskih turista u Beogradu 1Foto: FoNet/Beoinfo

Prestonice Srbije i Izraela imaju brojne mogućnosti za unapređenja saradnje kroz organizovanje različitih manifestacija u oba grada, ocenjeno je danas na sastanku čelnika Beograda sa izraelskim diplomatama u Srbiji.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović sastali su se danas u Skupštini Grada Beograda sa ambasadorkom Izraela u Srbiji Alonom Fišer-Kam i zamenicom šefa misije Dženi Sedov, a u razgovoru je podsećeno na Sporazum o saradnji gradova Beograda i Tel-Aviv Jafo, iz maja 1990. godine.

Ambasadorka Fišer-Kam rekla je da je izraelski predsednik Ruven Rivelin prezadovoljan nakon nedavne posete Beogradu, koja je ujedno i prva poseta jednog izraelskog predsednika Srbiji, i istakla da ova poseta predstavlja „korak napred“ u saradnji naših zemalja, saopšteno je iz gradske uprave.

Obe strane izrazile su zadovoljstvo zbog sve većeg broja izraelskih turista u Beogradu, ali i podsetili na značajne beogradske projekte iza kojih stoje izraelski investitori i izrazili nadu da će se taj trend nastaviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari