Radovan Arežina iz Kladova novi poslanik iz istočne Srbije u Narodnoj Skupštini 1Foto: printskrin/RTS

Do prošle nedelje istok Srbije su u Narodnoj skupštini predstavljala tri narodna poslanika, sva tri sa liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“ – Mladen Bošković master ekonomije iz Negotina, Dragana Branković Minčić, diplomirani farmaceut iz Zaječara i Andrijana Pupovac master ekonomista iz Bora.

Od četvrtka, kada je položio zakletvu pred Narodnom skupštinom i pristupio poslaničkoj grupi SPS istočnu Srbiju predstavlja i Radovan Arežina, diplomirani defektolog iz Kladova.

– To što sam narodni poslanik smatram najvećom privilegijom, čašću i krunom političkog delovanja u političkoj karijeri lokalnog političara iz male opštine s granice i uopšte smatram poslanički mandat nečim što u bavljenju politikom predstavlja najveću čast i još i veću odgovornost.- napisao je na svom FB nalogu Arežina po potvrđivanju mandata narodnog poslanika.

Arežina je izabran za poslanika jer je prethodno Jelica Sretenović iz SPS podnela ostavku.

Bio je na izbornoj listi Ivica Dačić “Socijalistička partija Srbije-Dragan Marković Palma Jedinstvena Srbija” , a na političkoj sceni prisutan je duže od tri decenije.

U zvaničnoj biografiji na sajtu SPS navodi se da je 1987-88 bio sekretar SSOS Kladovo i predsednik komisije za sport MOK SSOS Zaječar. Od 2001. do 2006. godine obavljao je funkcije predsednika MO SPS Kladovo, portparola OO SPS Kladovo, član IO i potpredsednika OO SPS Kladovo; od 2006. godine Arežina je predsednik OO SPS Kladovo, sekretar potom i predsednik OO SPS Bor i član IO GO SPS.

U lokalnom parlamentu u Kladovu Radovan Arežina je od 2004. godine kao odbornik, a potom i kao zamenik predsednika Skupštine opštine, u sledećem mandatu bio je predsednik SO Kladovo, da bi od 2013. do 2015. bio na čelu opštine Kladovo. Aktuelni je predsednik odborničke grupe SPS u SO Kladovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari