Rakić: Miran protest protiv policijskog i političkog terora 1Foto: N1

Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić izjavio je danas za TV Pink da je sa sednice kriznog štaba četiri opštine na severu zatraženo da se ukinu takse na srpske proizvode, jer je cilj tih mera da se iseli srpsko stanovništvo sa Kosova i Metohije.

Rakić je rekao da je zatraženo da se odmah puste na slobodu građani Kosovke Mitrovice koji su jutros uhapšeni ili da se dostave validni dokazi zbog čega su uhapšeni. Važno je sačuvati mir i da taj mir obezbeđuju Kfor i druge međunarodne institucije na Kosovu i Metohiji, rekao je Rakić.

Doneta je i odluka da se održe mirni i nenasilni jednosatni protest protiv „policijskog i političkog terora“, izjavio je Rakić.

Pripadnici kosovskih policijskih snaga ROSU jutros su na severu Kosova uhapsili četvoricu Srba, a Specijalno tužilaštvo Kosova potvrdilo je da su zahtevali hapšenje bivseg pripadnika policije Kosova Dragiše Markovića, kao i Saše Ćurčića, jer su osumnjičeni da su imali veze sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je da upad i hapšenja koja su izveli pripadnici Rosu na severu Kosova predstavljaju opasan potez, kojim se veoma zaoštrava situacija.

Podsetimo, juče je pre početka sastanka sa predstavnicima Srbima sa Kosova Aleksandar Vučić istakao da ima informacije o pokretu albanskih trupa iz baza Belvedere i Vrelo ka severu Kosmeta, da bi sinoć ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je tokom jučerašnjeg dana bilo kretanja jedinica ROSU, kao i drugih jedinica kosovskih zaštitnih snaga, ali da je situacija na Kosovu mirna i nema razloga za uznemirenost stanovništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari