Vučić Srbima na KiM: Nećemo vas ostaviti na milost i nemilost 1Foto: Printscreen /RTS

Naš narod na Kosovu i Metohiji je u teškom položaju posle odluke Prištine o povećanju taksa od 100 odsto na srpske proizvode.

On je  u razgovoru sa predstavnicima Srba na KiM istakao da ih neće ostaviti na milost i nemilost, prenosi Tanjug.

Dodao je da bi Kfor zaustavio jedinice Rosu da su krenuli ka severnom delu Kosmeta. Zbog Srba i na Kosmetu i u centralnoj Srbiji, Beograd mora da čuva mir, poručio je Vučić.

Imamo informacije o pokretu albanskih trupa iz baza Belvedere i Vrelo ka severu Kosmeta, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na početku sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije koji je bio otvoren za javnost.

Aleksandar Vučić je rekao da se pomeraju albanske trupe, ali i da su uzeli gliser kojim se Hašim Tači vozio na Gazivodama.

Rekao je da će Srbija pratiti situaciju i da ga ljudi iz službi obaveštavaju o promenama na terenu.

Ranije u toku dana Vučić je rekao na početku sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova, rekao da Beograd ima informacije o tome da su albanske trupe iz baza Belvedere i Vrelo krenule ka severu Kosova.

Zbog odluke kosovske vlade da poveća carinske takse sa prethodnih 10 na 100 odsto, dnevna štampa i mleko iz centralne Srbije nisu stigli jutros u Kosovsku Mitrovicu. Pojedini kosovski mediji javili su i da se u Kačaniku spaljuju srpski proizvodi.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da tarife na proizvode iz Srbije ne bi trebalo ukidati dok Srbija ne prizna Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu.

Evropski komesar za proširenje Johanes Han kritikovao je na svom Tviter nalogu odluku Prištine da na 100 odsto podigne takse na robu iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari