Rašković Ivić: Gašićev kum izabran za upravnika popravnog doma u Kruševcu 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke obelodanila je da je Ivica Mijailović, član Glavnog odbora Srpske napredne stranke i venčani kum Bratislava Gašića, direktora BIA izabran za v. d upravnika Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu iako nije imao potrebne kvalifikacije za tu funkciju.

Ona je, na konferenciji za novinare u parlamentu Srbije, navela da je Mijailović bio izbačen iz Ministarstva unutrašnjih poslova, da je osuđivan zbog nekih malverzacija i saslušavan zbog prebijanja Borka Stefanovića, kao i da je komisija koja ga je izabrala za upravnika ignorisala odluku Upravnog suda u Kragujevcu koji je presudio da je Mijailović izabran protivzakonito i bez potrebnih kvalifikacija.

Ona je objasnila da se Mijailovićev protivkandidat žalio na odluku komisije, koja je to odbila, a onda je taj on uputio žalbu Upravnom sudu u Kragujevcu, koji je presudio da je Mijailović izabran protivzakonito i bez potrebnih kvalifikacija.

„Cela stvar je ponovo vraćena na Ministarstvo pravde, a Nela Kuburović je formirala novu komisiju, koja je prenebregla nalaz i mišljenje Upravnog suda i ponovo izabrala Mijailovića koji je završio 2005. godine Fakultet civilne odbrane u Beogradu i da nije imao potreban radni staž koji se tražio u konkursu. Doneo je potvrdu od Gašićevog advokata iz Niša da je kod njega „volontirao““, rekla je Rašković Ivić i dodala da takvih primera ima puno u Srbiji i da je strašno koliko se režim igra sa inteligencijom i zdravim razumom građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari