Ministar policije Bratislav Gašić prvi na listi SNS za lokalne izbore u Kruševcu 1foto (BETAPHOTO/MUP SRBIJE)

Ministar policije Bratislav Gašić prvi je na listi naprednjaka u Kruševcu „Aleksandar Vučić – Kruševac ne sme da stane“ na lokanim izborima koji će 17. decembra biti održani u Srbiji.

Na internet prezentaciji Republičke izborne komisije može se vodeti da ovaj član Predsedništva SNS sa državnom funkcijom, i bivši direktor BIA, kao diplomirani ekonomista zauzima vodeću poziciju u trci za lokalni parlament.

Iza njega sledi Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca Srbije i direktor fabrike guma Trajal iz Kruševca, kao nestranačka ličnost.

Portal Nova.rs objavio je svoja saznanja da je među kruševačkim naprednjacima poslednjih nedelja veliko nezadovoljstvo stranačkom kadrovskom politikom.

Kako su naveli izvori Nove dugogodišnji članovi SNS nisu zadovoljni što partija na visoke pozicije postavlja mlađu garnituru članova koju predvodi Nevena Đurić, a nisu bili oduševljeni n izborom Miloša Vučevića za predsednika SNS.

Zato je Bratislav Gašić, ministar policije i politički najmoćniji naprednjak u Kruševcu preuzeo na sebe da vodi listu.

Više puta je Danas pisao o tome da naprednjacima na lokalnu uopšte ne cvetaju ruže te da su se loklani stranački moćnici osilili posle desetak godina na vlasti i prave veću šetu nego korsz stranci.

Takva situacija je građena i tako što je rukovodstvo stranke na lokalu postavljalo višečlana povereništva, kako bi bile namirene potrebe svih. Ali to je vremenom dovelo do toga da se razne struje naprednjaka na loklanu međusobno sukobljavaju i bore za naklonost vođe, donedavno Aleksandar Vučuća, koji je i dalje, čini se ostao neprikosnoveni vladar SNS-om.

Podsetimo, u Srbiji se uz parlamentarne i pokrajinske izbore, 17. decembra održavaju izbori i u 65 gradova i opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari