Šabić: Martinović skreće pažnju s postupka protiv Lončara 1Rodoljub Šabić Foto: Medija centar

Šef poslanika naprednjaka Aleksandar Martinović optužio je Rodoljuba Šabića da postupa kao „politička ličnost“ i da vodi kampanju protiv predsednika države, ministara u Vladi Srbije i poslanika, prenosi N1.

Kao i na predhodnim sednicama, poslanici SNS-a podneli su stotine amandmana na predložene zakone. Vreme predviđeno za obrazlaganje svog amandmana Aleksandar Martinović, međutim, iskoristio je da govori o Povereniku za informacije od javnog značaja navodeći da on odavno nije nezavisni i samostalni organ, već politička ličnost.

„Čovek koga je ova skupština izabrala da navodno štiti informacije od javnog značaja, da ih čini dostupnim građanima, napada sopstvenu državu iz dana u dan, vodi jednu besomučnu Tviter kampanju protiv skoro svakog ministra u Vladi Srbije, protiv predsednika Republike, protiv predsednika Vlade, protiv narodnih poslanika“, kazao je Martinović.

Martinović je takođe naveo da je Poverenik u službu primio veliki broj ljudi, na šta je potrošeno oko 33 miliona dinara iz budžeta.

U izjavi za N1 Rodoljub Šabić podseća da je pre oko mesec dana sam Martinović na sednici Administrativnog odbora glasao za to da Poverenik treba da ima 94 zaposlena, a da ih sada ima 75.

„Potpuno je jasno o čemu se radi. To je više nego providan pokušaj da se pažnja javnosti skrene s jednog postupka Poverenika. Današnja reakcija gospodina Martinovića je zapravo reakcija na to, ništa drugo. Dakle, te priče da se bavim politikom svaki put kada ukažem na to da neko krši zakon su apsurdne“, naglasio je Šabić.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti podneo je zahteve za pokretanje prekršajnog postupka protiv ministra zdravlja Zlatibora Lončara i v.d. direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ zbog otežavanja utvrđivanja činjenica u slučaju mobilne aplikacije „Izabrani doktor“.

Iako je bio u skupštinskoj sali, ministar zdravlja Zlatibor Lončar nije komentarisao navode Poverenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari