Saradnja Vojvodine sa ruskom pokrajinom 1Foto: Vlada Vojvodine

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici, utvrdila Nacrt sporazuma između Vlade Arhangeljske oblasti (Ruska federacije) i AP Vojvodine o trgovinsko-ekonomskoj, naučno-tehnološkoj, socijalnoj i humanitarnoj saradnji.

Nacrt sporazuma sačinjen je u skladu sa uzajamnom zainteresovanošću obe strane za dalje produbljivanje i jačanje međuregionalnih veza, uz davanje posebnog značaja podršci preduzetništvu i privatnoj inicijativi, i uspostavljanju direktnih veza između poslovnih subjekata i organizacija. Planirano je da se strane dogovore o stvaranju zajedničkih preduzeća i drugih komercijalnih organizacija, u cilju razvoja i širenja trgovinsko-ekonomskih odnosa između Arhangeljske oblasti i Autonomne pokrajine Vojvodine, stoji u saopštenju pokrajinske vlade.

Pokrajinska vlada utvrdila je danas i Predlog pokrajinske skupštinske odluke o donošenju Prostornog plana područja posebne namene zaštićenih prirodnih dobara „Okanj bara“ i „Rusanda“, koja se nalaze kod Zrenjanina.

Razlozi za donošenje prostornog plana za Okanj baru, koja je republičkog uredbom proglašena specijalnim rezervatom prirode i za „slano jezero“ Rusandu, koja je pokrajinskom uredbom proglašena za park prirode, proističu iz strateških prioriteta u oblasti zaštite, uređenja i unapređenja ovih prirodnih dobara, u kojima se nalaze staništa zaštićenih, čak i posebno zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta, navodi se u saopštenju za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari