Sednica gradske Skupštine Zaječara bez prisustva javnosti 1Foto: Glas Zaječara (arhiva)

Sednica Skupštine grada Zaječara zakazana za danas biće održana bez prisustva javnosti, članova Gradskog veća i pomoćnika, a u skladu sa odlukom srpske Vlade o ograničavanju okupljanja na 50 osoba u zatvorenom prostoru.

U izjavi za lokalne medije gradonačelnik Boško Ničić je pored ostalog rekao da je održavanje sednice neophodno radi normalnog funkcionisanja gradskog budžeta i javnih preduzeća i ustanova.

-Svi učesnici Skupštine, predsednik, sekretar, odbornici, biće u obavezi da sve vreme tokom trajanja sednice, nose zaštitne maske i rukavice, a pre i nakon održavanja sednice, skupštinska sala će biti detaljno dezinfikovana. O sprovođenju svih ovih mera staraće se, kako zakoni, Statut i Poslovnik nalažu, predsednik Skupštine grada. – kazao je Ničić, dodajući da će u skladu sa svojim ovlašćenjima, nakon sednice formirati Radno telo grada Zaječara za praćenje i preduzimanje mera u vezi pandemije virusa covid-19 teritoriji Zaječara.

Skupština grada Zaječara inače, u punom sastavu broji 50 odbornika, a  na današnjem zasedanju je više tačaka dnevnog reda iz delokruga rada gradske Skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari