Simić: Priština ne odgovara, ne znamo u kakvom su stanju uhapšeni 1Igor Simić Foto: Srpska lista

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić danas je posle sednice kriznog štaba četiri opštine na severu Kosova rekao da Priština još ne odgovara na zahteve političkih predstavnika Srba da lekarski tim iz Kosovske Mitrovice poseti i pregleda četvoricu uhapšenih Srba.

Simić je, kako je preneo RTS, rekao da se ne zna u kakvom su zdravstvenom stanju uhapšeni i dodao da su jednom od njih, Aleksandru Ćuriću, pripadnici ROSU naneli teške telesne povrede.

Kako je rekao, iznenađujuće je što su četvorica Srba u pritvoru u Prištini, iako su uhapšeni u Kosovskoj Mitrovici gde, kako kaže, takođe postoji pritvorska jedinica.

Podsetimo, pripadnici ROSU juče su uhapsili četvoricu Srba u okviru istrage ubistva Olivera Ivanovića, a kako je jutros saopšteno uhapšeni Srbi nalaze se u policijskoj stanici u Prištini a planirano je i da se tokom dana izvedu pred sudiju u tom gradu.

Simić je rekao i da se zbog uvedene blokade Prištine na srpske proizvode smanjuju zalihe lekova u zdravstvenim centrima u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici, a da su u Studentskom centru zalihe hrane dovoljne za šest dana, po redukovanoj ishrani.

Dodao je da su politički predstavnici Srba na severu Kosova u stalnim konsulatcijama sa Beogradom i da će krizni štab zasedati 24 sata dnevno. Simić je naveo da će, ukoliko Priština ne povuče odluku o povećanju taksi, u utorak biti nastavljeni mirni protesti. Članovi kriznog štaba pozvali su srpsko stanovništvo da ostane mirno i pribrano i da ne naseda na provokacije, a na sednici je zatražena pomoć države Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari