Skupština danas o posebnom porezu i poreklu imovine 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Poslanici Skupštine Srbije započeli su danas zasedanje na kojem će biti razmatrane izmene i dopune Zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu.

Na dnevnom redu je i Izveštaj o radu Komisije za zaštitu konkurencije za 2019. godinu.

Poslanici treba da potvrde i sporazume o saradnji Srbije sa Meksikom i Severnom Makedonijom, predlog zakona o davanju garancije Srbije Nemačkoj razvojnoj banci KfW, po zaduženju Akcionarskog društva „Elektromreža Srbije“.

Na sednici bi trebalo da bude potvrdjen i sporazuma o zajmu kod KfW banke za projekat „Energetska efikasnost u zgradama javne namene i obnovljivi izvori energije u sektoru daljinskog grejanja – Ozelenjavanje javnog sektora“.

Trebalo bi da potvrde i Sporazum o statusu Srbije i Evropske unije o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu u Srbiji.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da se izmenama Zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu, preciziraju pojedine odredbe, povećava efikasnost borbe protiv korupcije i sprečava mogućnost poreske utaje i nelegalnog sticanja imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari