Skupština o setu zakona iz oblasti odbrane 1Foto: Bojan Cvejić

Skupština Srbije nastavila je danas rad, a poslanici će raspravljati o setu zakona iz oblasti odbrane.

To su predlozi zakona o vojnom obrazovanju i proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme, kao i izmene i dopune zakona o odbrani, Vojsci Srbije, upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Srbije i Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.

Poslanici će razmatrati i predloge odluka o usvajanju Godišnjeg plana upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama u 2018. godini i učešću pripadnika Vojske Srbije u ovim operacijama u ovoj godini.

Na dnevnom redu su i pradlozi zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Izraela u vezi sa vojnom, odbrambenom i odbrambeno-industrijskom saradnjom, potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Grčke o saradnji u okviru Atinskog multinacionalnog strateško-pomorskog koordinacionog centra („AMSCC”).

Razmatraće se i predlozi zakona o potvrđivanju Memoranduma između Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske o saradnji u oblasti vazduhoplovstva, Sporazuma između vlada Srbije i Rumunije o saradnji u oblasti odbrane.

Na dnevnom redu sednice je i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji.

O svim ovim tačkama dnevnog reda vodiće se objedinjena načelna raspravu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari