Skupština Srbije nastavila objedinjenu načelnu raspravu 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa (arhiva)

Skupština Srbije nastavila je danas objedinjenu načelnu raspravu o Predlogu zakona o centralnom registru i izmeni zakona iz oblasti poljoprivrede i turizma.

Sednici i dalje ne prisustvuje deo opozicionih poslanika.

Dok su juče, kada je počelo redovno prolećno zasedanje parlamenta, poslanici vladajuće većine i Srpske radikalne stranke u sali predlagli tačke za dopunu dnevnog reda, postavljali pitanja i raspravljali o tačkama dnevnog reda, deo opozicije je to činio u skupštinskom holu.

Parlament bojkotuju poslanici Demokratske stranke, Socijademokratske stranke, Narodne stranke, Dveri, Nove stranke, Stranke moderne Srbije, Dosta je bilo i samostalni poslanici.

Na dnevnom redu sednice su Predlog zakona o Centralnom registru stanovništva u kojem će biti podaci građana iz različitih evidencija, zatim izmene Zakona o sredstvima za ishranu bilja i oplemenjivačima zemljišta, kao i Zakona o bezbednosti hrane, o sredstvima za zaštitu bilja i o zdravlju bilja, koje je podnela Vlada Srbije.

Pred poslanicima je i Predlog zakona o ugostiteljstvu, Predlog zakona o turizmu, potvrđivanje Ustava Međunarodne organizacije za civilnu zaštitu i o prestanku važenja Sporazuma između Saveznog izvršnog veća Skupštine Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Vlade Malezije o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak, sa Protokolom.

Na dnevnom redu su i odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije, koji je podnela poslanička grupa Srpske napredne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari