Skupštinsko obezbeđenje pokušalo da spreči opoziciju i novinare da uđu u Skupštinu Čačka 1Foto:vikipedia

Obezbeđenje u Skupštini Čačka pokušalo je danas da zabrani opozicionim odbornicima Dveri, Nove Srbije i Grupe građana „Za napredniji Čačak“ da uđu u zgradu Skupštine, ističući da imaju naredjenje da ne mogu da ih puste.

Na pitanje šefova odborničkih grupa ko im je izdao takvo naređenje i da li imaju pisani dokument o tome, radnici obezbedjenja su rekli da imaju usmeno naređenje od pretpostavljenog.

Obezbeđenje je sprečavalo i novinare, koje su opozicione odborničke grupe pozvale na konferenciju za novinare da udju Skupštinu, a novinare koji su došli ranije pokušali su da izbace.

Nakon rasprave i manjeg verbalnog incidenta izmedju odbornika i obezbedjenja, odbornici su uspeli da udju u salu Gradskog veća i održe konferenciju za novinare.

Šefovi odborničkih grupa Dveri, Nove Srbije i Grupe gradjana osudli su pokušaj zabrane ulaska odbornicima i novinarima u zgradu Skupštine ističući da je ona „gradska kuća“ koja mora biti otvorena za sve građane.

Šef odborničke grupe Nove Srbije Miloš Marić je istakao da je Skupština danas „poluprazna“, kao i većina gradskih i javnih institucija jer je veliki broj zaposlenih morao po naredjenju da ode na miting Srpske na predne stranke (SNS) u Beograd.

Marić je ocenio da su najugroženiji radnici koji nemaju stalno zaposlenje i koji su morali da krenu u Beograd i daju podršku Aleksandru Vučiću.

Zamenica šefa odborničke Grupe gradjana „Za napredniji Čačak“ Violeta Marković je istakla da su odbornici dužni da kao izabrani predstavnici gradjana vrše kontrolu rada gradskih institucija i Skupštine i da im je danas to pravo bilo uskraćeno.

Ona je dodala da su opzcioni odbornici danas prikupili podatke o službenicima iz gradskih u javnih preduzeća koji danas nisu na poslu i da će tražiti zvanične informacije sa kojim opravdanjem odsustvuju, o čemu će obavestiti javnost narednih dana.

Šef odborničke grupe Dveri Aleksandar Tansković rekao je da su odbornici danas došli u Skupštinu kako bi gradjanima pokazali da li zaposleni u toj instituciji rade za inrerese gradjana ili za partijske intrerese SNS.

„Ako su tu zbog interesa građana onda će biti na svojim radnim mestima, ako pak nisu, onda se pretpostavlja da su oni partijski vojnici SNS, što znači da je ta partija privatizovala državu i da se naši životi nalaze u rukama Aleksndra Vučića, što je nedopustivo“, rekao je Tanasković.

Nakon konferencije za novinare opzicioni odbornici su otišli od kancelarija gradskog rukovodstva i pred novinarima utvrdili da su u toku radnog vremena svi odsutni i da je većina kancelarija zaključana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari