SMS: Opasna Vučićeva izjava o razgraničenju 1Foto: Portal građanske Vojvodine Autonomija

Stranka moderne Srbije (SMS) izrazila je danas veliku zabrinutost povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će „propast njegove ideje o kompromisnom razgraničenju“ između Srbije i Kosova „građane skupo koštati u budućnosti“.

O bilo kakvoj strategiji o Kosovu, što uključuje i „razgraničenje“, nije se raspravljalo u primarnoj instituciji sistema – parlamentu Srbije, navedeno je u saopštenju SMS.

Osim što izlazi izvan svojih ustavnih ovlašćenja, Aleksandar Vučić ovom izjavom direktno upućuje preteću poruku građanima Srbije zbog svoje propale inicijative, ocenjuje SMS, ističući da je dosadašnje političko delovanje Aleksandra Vučića „ostavilo pustoš na mestima gde su Srbi ranije vekovima živeli“.

Stranka izražava „opravdanu bojazan za budući opstanak kosovskih Srba, a time i svojih kulturno – istorijskih spomenika na teritoriji Kosova“, istovremeno podsećajući da je „zločinački Miloševićev režim bio primarni uzrok otuđenja teritorije Kosova od Srbije“.

„Bitan šraf tog režima bio i ostao Aleksandar Vučić zajedno sa svojim političkim ocem i osobom koja je pravosudno osuđena za zločine protiv čovečnosti, Vojislavom Šešeljem“, naglašava u saopštenju SMS.

Imajući u vidu dosadašnje okolnosti u odnosima Srba i Albanaca na Kosovu, SMS se zalaže za optimalno rešenje koje bi donelo dugoročni mir i prosperitet građanima Kosova, ukazujući da je to „primena Ahtisarijevog plana“ i Briselskog sporazuma, koji su potpisala politička rukovodstava Srbije i Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari