SNS: Fotomontaža predsednika sa magarcem - političko oružje 1

SNS je zgrožena načinom na koji se u emisiji “Dobar, loš, zao” koju na TV Šabac vode Nenad Kulačin i Marko Vidojković javno priča na podrugljiv način o državnim funkcionerima, a fotomantaže se koriste kao političko oružje.

Ovo je rečeno je na današnjoj konferenciji za štampu Srpske napredne stranke u Šapcu.

-Da li je normalno da u toj emisiji predsednik republike bude stavljen u fotomontažu sa magarcem? To je poraz slobode medija, to je nedopustivo u medijskoj slici. Napominjemo da su tu izvrgnuti ruglu, sem predsednika republike, i najviši funkcioneri SNS koji ozbiljno i odgovorno rade svoj posao – rekao je poverenik SNS za Šabac dr Aleksandar Pajić.

Šabačkli naprednjaci su rekli da će povodom emisije “Dobar, loš, zao” pravdu potražiti na sudu i u REM-u, kako bi “sprečili dalje širenje dezinformacija i montiranih materijala koji vređeju rukovodstvo SNS”.

Marko Vidojković rekao je za Danas kako mu je “drago mi je što je njihova emisija izazvala čistokrvnu fašističku reakciju naprednjackih bezumnika”.

-Oni veze nemaju s tim šta je demokratija, šta je sloboda govora, a naročito šta je satira. Nastavićemo da ih satiremo našim humorom još žešće nego pre ovog incidenta – rekao je Vidojković.

Nenad Kulačin za naš list kaže da je stalno bio u strahu da će ih tužiti Udruženje za zaštitu životinja.

-Imamo rubriku sa magarcem Simom koji je plemenita životinja, a često ga zloupotrebljavamo stavljajući ga u kontekst sa raznim ljudima sa kojima možda ne bi voleo da ima ikakav kontakt. Šabački naprednjaci su vesela družina koja pokušava da se kako tako nađe u milosti svog predsednika pošto su jedini u Srbiji bez ikakvog uspeha na političkom polju. Čini mi se da su oni ti koji su u strahu, jer se mi veselimo ovoj besplatnoj reklami. U strahu su, jer sada predsednik države treba da se bavi njihovim dodvoravanjem, umesto da radi brže, jače i bolje za našu Srbiju – kazao je Kulačin.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari