SNS: Optuživanje policije i tužilaštva očigledan pritisak SSP 1Foto: Logo

Srpska napredna stranka (SNS) odbacila je danas kao „očigledan pritisak na nadležne organe“ ocenila „potpuno neutemeljene“ tvrdnje člana Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Branka Miljuša o postupanju policije i tužilaštva povodom prijave koju je protiv njega podneo zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Miljuš je danas kao „laži“ odbacio navode iz prijave koju je protiv njega podneo Vesić „zbog ugrožavanja bezbednosti“ i to ocenio kao „zloupotrebu policije i tužilaštva“.

Vesić je podneo prijavu jer su aktivisti SSP kod njegove kuće ostavili kocke s beogradskog Trga Republike, a Miljuš je rekao da tada „niko nije pretio Vesiću jer ga nismo ni videli ni čuli“.

Miljuš je danas naveo da ga je policija tražila kod kuće, a kada je otišao u policiju, „niko nije mogao da raspetlja u kojem svojstvu su me zvali, …mada me tužilaštvo tretira kao osumnjičenog za ugrožavanje Vesićeve bezbednosti“.

Funkcioner SNS Radoslav Marjanović je u pisanoj izjavi odgovorio da je „Miljuš, po nalogu Dragana Đilasa, mesecima zajedno s Markom Bastaćem učestvovao u brojnim besmislenim i destruktivnim akcijama na ulicama Beograda, od kojih niti jedan građanin nije imao nikakve koristi“.

„Čupali su saobraćajne znakove, maltretirali radnike, nasilno su upadali u RTS, dolazili su ispred zgrade u kojoj sa porodicom živi zamenik gradonačelnika, pokušavali su nasilno da upadnu u Skupštinu Beograda i kao kulminaciju besmislenih i destruktivnih aktivnosti imali smo prilike da vidimo paljenje knjige, pokušaj linčovanja Gorana Vesića i pokušaj da se onemogući dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na RTS“, naveo je Marjanović.

SNS je preneo da je Marjanović ukazao da se Miljuš „posle niza nasilnih i destruktivnih akcija, čudi što ga je neko pozvao na odgovornost“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari