Srbija dobila prvog predstavnika u IO Interparlamentarne unije 1Foto: Narodna skupština

Član stalne delegacije Narodne skupštine u Interparlamentarnoj uniji, narodni poslanik Mladen Grujić, izabran je danas za člana Izvršnog odbora Interparlamentrne unije, u okviru 139. zasedanja IPU u Ženevi.

Kako se navodi u saopštenju Narodne skupštine, Grujić je izabran apsolutnom većinom, budući da je dobio 31 glas, u odnosu na 14 glasova koliko je dobio Boris Tarasjuk iz Ukrajine, i osam glasova koliko je dobio Andreas Grifroj iz Belgije.

To je prvi put da Srbija ima člana u Izvršnom odboru najveće i najstarije parlamentarne organizacije na svetu, koja okuplja 178 parlamenata država članica. U poslednjih dvadeset godina nije bilo ni jednog predstavnika iz Istočne Evrope koji je predstavljao evropsku grupu u ovom telu.

„Moj uspeh je dokaz novog imidža koji Srbija ima u svetu imeđu evropskim državama. Kandidovao sam se na predlog predsednice Narodne skupštine MajeGojković i imao sam svesrdnu podršku kolega iz delegacije. Ovaj izbor smatram zajedničkom pobedom i pobedom Srbije“ , istakao je Grujić navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari