Haradinaj: Srbija kupovinom raketa otvara radna mesta u Rusiji 1Foto: Facebook

Kosovo se suočava sa mnogim izazovima koji sprečavaju sprovođenje evropskih agendi, istakao je nakon sednice Vlade premijer Ramuš Haradinaj koji je rekao i da očekuje da Kosovo i Srbija, uz pomoć evropskih partnera, dođu do „pravog rešenja“.

Haradinaj je pred novinarima govorio i o ostalim aktuelnim temama.

Teško je predvideti rezultate izbora u Evropskom Parlamentu, napominje premijer Haradinaj, ali veruje da će Kosovo i Srbija, u saradnji sa zapadnim partnerima, doći do rešenja, prenosi RTK2.

„Ako se ovo zaključi Bregzitom, nadamo se da će se EU fokusirati na Balkan. U direktnom smo kontaktu sa Vašingtonom o događajima kod nas i naših suseda i verujem da će bliska saradnja sa našim partnerima iz Vašingtona, Brisela i Berlina rezultirati pravim rešenjem Kosova i Srbije“, rekao je Haradinaj.

Haradinaj je rekao da je Srbija kupila raketni sistem, i dodao da o tome EU ćuti.

„Srbija je kupila rakete koje služe u ratne svrhe i to košta, oni novac dobijaju od poreskih obveznika i na taj način otvaraju radna mesta u Rusiji“, kazao je premijer Kosova.

Komentarišući izveštaj Svetske banke, kosovski premijer je rekao da i tu postoje izazovi, ali i da očekuje sporazume o različitim projektima. Kada je u pitanju Zakon o zatvaranju lokala igara na sreću, Haradinaj kaže:

„Svesni smo da će zatvaranje kockarnica rezultirati gubitkom radnih mesta, zatražićemo od Ministarstva rada i socijalnog staranja da otvori program posvećen osobama iz ove kategorije, ali još uvek nismo preduzeli nikakvu konkretnu akciju“.

Što se tiče izjave poslanika Alijanse za budućnost Kosova Škumbina Demaljija, da treba zapošljavati samo pristalice ove partije, premijer Haradinaj ističe da se od toga ograđuje, jer na Kosovu svi moraju da rade.

Na današnjoj sednici Vlade bilo je reči i o učestalim požarima. Premijer Haradinaj je rekao da je spreman akcioni plan za preduzimanje pravovremenih mera protiv požara, koji su kako je istakao, poslednjih dana naneli veliku štetu Kosovu.

Vlada je odobrila i zahtev Udruženja Crnogoraca Kosova za dodelu finansijskih sredstava u visini od 40 hiljada evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari