Srpska lista: Priština optužnicom protiv Todosijevića nastavlja pritisak na Srbe 1Foto: Facebook / Srpska lista

Srpska lista navela je danas da je Priština podizanjem optužnice protiv bivšeg kosovskog ministra administracije lokalne samouprave Ivana Todosijevića zbog njegove izjave o Račku nastavila pritisak na srpski narod na severu Kosova.

U saopštenju je ocenjeno da je Priština podigla optužnicu protiv Todosijevića „još jednom demonstrirаjući silu i koristeći institucionаlno nаsilje rаdi disciplinovаnjа srpskog nаrodа“.

Srpska lista poručila je da lideri kosovskih Albаnаcа morаju shvаtiti dа nikаkvа silа neće moći dа nаterа Srbe, kako je navela, dа prihvаte lаžnu istoriju u kojoj su Srbi zločinci, а srpske žrtve irelevаntne.

KoSSev je preneo ranije danas pozivajući se na Gazeta Express da je Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv bivšeg kosovskog ministra administracije lokalne samouprave Ivana Todosijevića zbog njegove izjave o Račku.

Kako je prenela Gazeta Express Todosijević je optužen da je u svojstvu ministra Vlade Kosova, „zloupotrebivši položaj ili ovlašćenja namerno i javno širio mržnju, neslaganje i netrpeljivost medju nacionalnim, rasnim i etničkim grupama koje žive na Kosovu“.

„Povod za agresiju na našu zemlju bila je takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak, a upravo su ti šiptarski teroristi koji su sve to izmislili, činili najveća zlodela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao“, rekao je Todosijević na skupu povodom 20 godina od NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije u Zvečanu, a zbog te izjave je smenjen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari