Srpska lista: Međunarodna zajednica ne čini ništa za Srbe na Kosovu 1foto EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Srpska lista iznela je danas niz kritika na rad međunarodnih predstavnika uz ocenu da nisu uradili ništa da pomognu srpskom narodu, te da, poput nemačkog ambasadora Jorna Rodea, podržavaju antisrpski režim Aljbina Kurtija koji ima za cilj konačno etničko čišćenja Srba sa Kosova.“Podsećamo da su Srbi u najboljoj veri bili spremni da učestvuju u procesu smene lažnih gradonačelnika što su i pokazali potpisivanjem peticije u rekordnom roku i većem broju potpisa od potrebnih, ali da je Aljbin Kurti osmislio takvu referendumsku proceduru koja je nemoguća i nesprovodiva, a sa jedinim ciljem da se zadrže lažni gradonačelnici u foteljama. Podsećamo ambasadora Rodea da je o svim preprekama i zamkama u pomenutom procesu bio detaljno i na vreme upoznat“, navela je Srpska lista u saopštenju.

Postavili su pitanje šta su predstavnici Kvinte učinili da dovedu do deeskalacije situacije na terenu, po pitanju poštovanja Briselskog sporazuma i formiranja Zajednice srpskih opština, da li su povučene ilegalno prisutne parapolicijske albanske jedinice sa severa Kosova i Metohije.

„Da li su odgovarali oni koji su pucali na Srbe i srpsku decu? Šta su uradili po pitanju lažne eksproprijacije i otimanja srpske zemlje? Šta su uradili po pitanju zabrane izbora, lekova, hrane, dinara? Da li su zaustavili etnički motivisane napade na Srbe širom Kosova i Metohije? Da li su pozvali da se prestane sa lažnim optužnicama za ratni zločin protiv srpskih povratnika i časnih domaćina“, pitala je Srpska lista uz konstataciju da je na sva ova pitanja „jasan odgovor – ništa“.

Nasuprot tome režim u Prištini je „kažnjen“ tako što su dobili viznu liberalizaciju, podigli nivo saradnje sa NATO i čini se sve da dobiju članstvo u Savetu Evrope, zaključuje Srpska lista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari