SRS: Situacija na Kosovu nije za skupljanje političkih poena 1

Naš stav je da je situacija na Kosovu i Metohiji ozbiljna tema koju, za razliku od ostalih političkih stranaka, ne želimo da koristimo za dobijanje političkih poena, saopšteno je iz Srpske radikalne stranke.

Smatramo da imamo obavezu prema našim sugrađanima iz južne srpske pokrajine da budemo suzdržani i odmereni i da ne dajemo ishitrene izjave koje bi mogle da pogoršaju njihov položaj, navodi se u saopštenju Radikala.

„Činjenica je da se šiptarskoj strani ne može verovati, s obzirom da je propušten prvobitni rok za formiranje tzv. Zajednice srpskih opština, određen za 4. avgust. Samim tim, zahtevamo da se u dalji tok bilo kakvih pregovora vezanih za Kosovo i Metohiju uključe i preostale dve stalne članice Saveta bezbednosti sa pravom veta – Ruska Federacija i Narodna Republika Kina“, saopštila je Srpska radikalna stranka.

Oni su u saopštenju istakli da su te države kroz istoriju uvek bile tradicionalni saveznici i prijatelji Republike Srbije. Ne možemo očekivati od vodećih zemalja članica Evropske unije i NATO pakta da budu nezavisni i objektivni posrednici u bilo kakvom dijalogu sa kosovskim Albancima, budući da su te zemlje glavni sponzori i promoteri kosovske nezavisnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari