SSP poziva policiju da istraži fizičke pretnje predsednici leskovačkog odbora stranke 1Foto: Logo

Generalni sekretar Stranke slobode i pravde (SSP) Ljuban Panić izjavio je danas da je ta stranka pre dve nedelje ukazala na napad Miloša Stojanovića zvanog Gusla na predsednicu odbora SSP u Leskovcu Jelenu Spirić, kojoj je na javnom mestu pretio „brutalnim prebijanjem“ i pozvao je policiju da i taj slučaj istraži „bez pritisaka“.

Panić je u pisanoj izjavi pitao ministre prosvete i unutrašnjih poslova, Branka Ružića i Aleksandra Vulina da li Gusla ima političku zaštitu, i da „ukoliko ne postoji namera države da se sa ovakvim pojavama obračuna, ostaje sumnja da postoje kriminalci koji i dalje rade za državu“.

„Miloš Stojanović Gusla deo je lokalne vlasti (u Leskovcu) kroz Socijalističku partiju Srbije, poznat je policiji, ranije je osuđivan, a o bliskosti predsedniku skupštine grada Leskovca Aleksandru Djuroviću svedoči zajednička fotografija na kojoj je i ministar (Branko) Ružić“, rekao je Panić.

Panić je dodao da su razlog za pretnje Jeleni Spirić bili „poslovi privatne agencije za obezbedjenje koja je u vlasništvu Aleksandra Djurovića, predsednika Skupštine grada Leskovca“, na koje je ona ukazivala.

Povodom toga Panić je ministra Ružića javno pitao „da li je i Gusla navijač Partizana“ ili ga samo povezanost sa ministrom i SPS „štiti da sme bahato ženama da preti batinama“.

On je od ministra policije zatražio da se profesionalcima u policiji dozvoli da „bez pritisaka“ istraže i zastrašivanje i pretnje na javnom mestu u Leskovcu, a ne samo „u neposrednoj blizini Beton hale“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari