SSP: Tražimo odgovore od gradskih vlasti o organizovanju skupa SNS u niškoj hali 'Čair' 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Nišu saopštio je danas da je poseta predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića tom gradu, „eklatantan primer funkcionerske kampanje i brutalna zloupotreba državnih resursa i javnih komunalnih preduzeća u stranačke svrhe“.

SSP u saopštenju navodi da „građani Niša imaju pravo da znaju ko i na koji način koristi i zloupotrebljava njihovu imovinu“, povodom jučerašnjeg sastanka proširenog Izvršnog odbora SNS i gradskih odbora te stranke iz centralne Srbije i sa Kosova i Metohije koji je održan u hali „Čair“.

Povodom jučerašnjeg skupa SNS-a u niškoj hali ‘Čair’ kome je, prema Vučićevim rečima prisustvovalo preko 6.000 ljudi, SSP je postavio pitanje gradskim funkcionerima „kada je zatražen i koliko je plaćen zakup hale ‘Čair’, i „da li je tražena i izdata dozvola za okupljanje od niškog Štaba za vanredne situacije, budući da su epidemiološke mere na snazi i da je neophodna dozvola za ovakvu vrstu okupljanja“?
Niški SSP traži odgovor i na pitanje „koje je radno vreme parkinga kod novog Kliničkog centra na kome su bili parkirani autobusi kojima su dovoženi naprednjaci iz drugih gradova, budući da oni tvrde da je to bilo ‘van radnog vremena'“.

„Insistiraćemo na odgovorima jer Niš nije naprednjačka prćija kojom lokalne kabadahije mogu da upravljaju kako im se prohte“, navodi se u saopštenju niškog odbora SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari