Stamatović: Da li su Pink i Željko Mitrović iznad države? 1Milan Stamatović Foto: Nenad Kovačević

Milan Stamatović, lider Zdrave Srbije, ponovo je zatražio da se otkriju nalogodavci i finansijeri spota emitovanog na TV Pink kojim je, kako je naveo, „bačena fatva i odapeta strela“ na Olivera Ivanovića.

Zdrava Srbija apeluje na ministra kulture i informisanja, UNS i NUNS, kao i na misiju OEBS u Beogradu da, ako ništa drugo, zamole direktora i glavnog i odgovornog urednika TV Pink Željka Mitrovića da saopšti ko je naredio, naručio, kreirao i finansirao monstruozni TV spot“. Njime je, putem najgledanije TV trovačnice u Srba, „bačena fatva i odapeta strela“ na Olivera Ivanovića koji je, potom, bez suđenja i suda, usred bela dana i usred (srpske) Kosovske Mitrovice, javno streljan“, naveo je Stamatović u svom zahtevu koji ponavlja već deset mesec.

U podsećanje da postoji „javno priznanje direktorke TV Most iz Zvečana o tome da je naprednjačka „Srpska lista“ naručila TV spot u formatu „predsmrtne presude“ Ivanoviću“, Stamatović je dodao da su ta televizija i TV Pink „objavile taj TV uradak protiv Olivera, s tim što je Pink to začinio „dodatnim materijalima“ u svojim udarnim dezinformativnim emisijama“.

Uz „pretpostavku da Željko Mitrović, bivši šef propagande JUL, nije ni predsednik Republike, ni narodni poslanik da bi se pozvao na imunitet“, Stamatović navodi da bi na „TV Pink i njegovog gazdu morali da se primenjuju zakoni ove zemlje“.

– U članu 11. Zakona o oglašavanju, izričito piše da se, ukoliko emiter odbije da obelodani precizne podatke o proizvođaču oglasne poruke i (za)kupcu oglasnog prostora, pravnom licu i odgovornom licu tog medija izriče zaštitna mera zabrane obavljanja delatnosti od šest meseci do godinu dana“, poručio je Stamatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari