Stamatović: Deo Vučićevog režima počeo propagandni rat protiv svega što je prorusko u Srbiji 1Foto: N. K.

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović ocenio je danas da „deo Vlade Srbije i najbližeg okruženja predsednika Aleksandra Vučića podstrekava antirusku histeriju u Srbiji“.

Stamatović je u pisanoj izjavi naveo da je „pod vrhovnom komandom NATO lobista iz najužeg vrha naprednjačke vlasti, na delu propagandni gerilski rat protiv svega što je rusofilsko i prorusko u Srbiji“ što kako je rekao, „potvrđuje činjenica da mediji pod kontrolom Vučićevog režima više pažnje posvećuju jednom Čedomiru Jovanoviću nego tromesečnim protestima opozicije u više do 70 gradova Srbije“.

„Hajde što omiljeni Vučićev opozicionar i najdraži sagovornik svih Vučićevih ‘ružičastih medija’, Čedomir Jovanović, kome ne smeta silom instalirana NATO baza u Uroševcu, već četvorica Rusa u Srpsko-ruskom humanitarnog centru u Nišu, neće da zna da je Srbija vojno neutralna zemlja. Hajde što se Čedomiru priviđaju ruske paravojne formacije na Zlatiboru, ali zašto tu istu mržnju prema svemu što je rusko raspiruju i mnogi državni zvaničnici zemlje u kojoj se četiri petine građana izjašnjava protiv sankcija Rusiji“, upitao je Stamatović a prenela Zdrava Srbija.

On je ocenio da je antiruska histerija počela „onog trenutka kada su državni zvaničnici Srbije, na nečiji mig, počeli da prave ludim građane Srbije ubeđujući ih da Moskva ne podržava teritorijalni integritet Srbije prema Ustavu Srbije i Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti, nego nekakvo razgraničenje o kome je Vučić više informisao Haradinaja i Tačija nego sopstvene građane“.

„Plašim se samo da će zbog ovakvog bahatog, neiskrenog odnosa prema Rusima i Rusiji, na kraju i sama Moskva, kao najveći prijatelj i zaštitnik Srba u svetu, zaista reći ‘ne možemo mi biti veći Srbi od samih Srba’, a posledice toga bile bi katastrofalne i po Srbiju i po ceo srpski narod“, ocenio je Stamatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari