Stamatović: Vučić da podnese ostavku, zbog NDH i prisustva na Samitu 1Foto: N. K.

Milan Stamatović, predsednik Incijativnog odbora Zdrave Srbije, zatražio je od Aleksandra Vučića da podnese ostavku na funkciju predsednika Republike, zbog prisustva „blagdanu Nezavisne Države Hrvatske“ i najave učešća na samitu EU o Zapadnom Balkanu u Sofiji“.

– Zdrava Srbija nema ništa protiv učešća naših privrednika na Međunarodnom sajmu u Mostaru, ali „desetog travnja“, na dan osnivanja genocidne „Nezavisne Države Hrvatske“, predsedniku Srbije svakako ne priliči da se slika ispred slogana „Jesmo li (za dom) spremni?“, pod kojim su zatrte desetine i desetine hiljada srpskih i jevrejskih porodica, saopštio je Stamatović i istakao da „nikakva naknadna Vučićeva „pametovanja“ i novi pokušaji „silovanja zdravog mozga“ građana Srbije i Republike Srpske, ne mogu sprečiti tu bruku“.

Stamatović je naveo da je „Vučić napravio još jedan skandal, otvoreno ismejavajući ono šo mu Ustav Srbije nalaže i na šta ga obavezuje, tako što je najavio da će sa evropskim i svetskim zvaničnicima ovih dana razgovarati o formatu učešća na samitu EU – Zapadni Balkan u Sofiji“.

– Opet bi Vučić da „soli pamet“ svim građanima Srbije, kao da su maloumni, dok iza kulisa ubeđuje neodlučne Slovake i Grke da odu u Sofiju i sede tamo sa predstavnicima terorističkih prištinskih vlasti. Ne bi nas začudilo ni da on lično pokuša da ubedi i Španiju, Rumuniju i Kipar da promene svoju odluku o bojkotu samita u Bugarskoj. Pa, ima li dalje – hoće li, na kraju, tražiti od Rusije da prizna nezavisnost Kosova, samo da bi se samodržac ušlihtao Vašingtonu i Berlinu, naveo je Stamatović i poručio da je „jedini izlaz iz ove sramne situacije da Aleksandar Vučić, ako mu je preostalo imalo časti, odmah podnese ostavku na funkciju predsednika Republike“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari