Stefanović: Lep dan da se bude ministar 1Ministarstvo odbrane

Nebojša Stefanović nastavlja i danas sa redovnim aktivnostima kao ministar odbrane uprkos aktuelnom političkom sukobu sa predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem. „Moram da kažem da je danas lep dan za biti ministar odbrane Republike Srbije. Naša Jovana Preković donela je zlatnu medalju Srbiji u karateu. Ona je jedna od naših pet pripadnika Sportske jedinice Ministarstva odbrane, koji su učestvovali na Olimpijskim igrama u timu naše zemlje, i to je druga medalja koju su doneli Srbiji. Tako da smo zaista ponosni“, rekao je ministar Stefanović.

Stefanović je ovo izjavio na na 10. CISM Čelendž kup u planinskom trčanju „Kopaonik 2021“, čiji su organizator Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, i na kome se danas se nadmeću vojne reprezentacije iz ukupno sedam zemalja.

– Razgovarao sam i sa našom Nevenom Jovanović (pripadnica odreda „Kobre“) ranije i znam koliko čovek mora da uloži lično sebe, da bi pored redovnih zadataka koristio privatno vreme da se maksimalno pripremi i bude u top formi i da može na dostojan način da predstavlja svoju zemlju. Ho}u da vam poželim puno uspeha u ovoj zahtevnoj disciplini, a mi ćemo, {to mislim da je veoma važno, nastaviti da ulažemo u vas i da negujemo i gradimo prijateljstvo kroz sport ovakvim takmičenjima i u narednim godinama – rekao je ministar Stefanović.

Uz vojnu reprezentaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, na 10. CISM Čelendž kupu u planinskom trčanju za odličja nadmeću se i vojne reprezentacije iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Republike Severne Makedonije, Rumunije, Ruske Federacije i Republike Slovenije, koje su takođe članice CISM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari