Šutanovac: Lavina za modernu Srbiju 1Foto: Demokratska stranka

– Ovo je grudva koja će pokrenuti lavinu za modernu i evropsku Srbiju, koja mora da prekine začarani krug propadanja, zaostajanja, siromaštva i podela, izjavio je večeras kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac na konvenciji koalicije „Da oslobodimo Beograd“.

„Pred nama je šansa da Beograd bude prvi korak slobodne Srbije. Ovu šansu moramo da iskoristimo“, poručio je Šutanovac i dodao da će promene i sada krenuti iz Beograda.

On je na konvenciji Koalicije koju čine Demokratska stranka (DS), Nova stranka (Nova), Socijaldemokratska stranka (SDS) i Zelena ekološka partija – Zeleni (ZEP Zeleni) poručio da izbori zakazani za 4. mart nisu samo izbori za Beograd, već izbori za celu Srbiju.

Ne borimo se za vlast, već za uspostavljanje modernih evropskih vrednosti u Beogradu i Srbiji, poručio je Šutanovac koji je i predsednik DS.

Šutanovac je rekao da 4. marta moraju da oslobode Beograd od kriminala, korupcije, nasilja, nekulture, primitivizma, agresije, mržnje, ali, pre svega, od straha.

„Ovo je borba za demokratsku i slobodnu Srbiju, ravnopravnu članicu Evropske unije, za Srbiju u kojoj postoji vladavina prava, u kojoj je pravosuđe nezavisno, Beograd i Srbiju u kojoj su svi građani jednaki preda zakonom“, istakao je Šutanovac.

On je rekao da je ovo borba za Beograd i Srbiju snažnih demokratskih institucija, nezavisnih medija, slobode govora i prava na slobodan izbor, za Beograd u koji će svi želeti da dođu.

Predsednik SDS Boris Tadić rekao je da je danas najvažnije izboriti se ponovo za normalnost u Srbiji.

Tadić je rekao da je jedini način da se „pobedi ova pošast i stranka koja se bori za nenormalnost“, misleći na SNS, „da se ujedini demokratska proevropska građanska opozicija“.

On je pozvao da se posle beogradskih izbora i pobede ove koalicije „objedine proevropske građanske, demokratske snage u Srbiji“ da se izbore protiv neprijatelja slobode i demokratije.

„Svako ko podržava listu Aleksandra Vučića, ko je na toj listi je neprijatelj ljudske slobode, demokratije i normalnosti“, istakao je Tadić.

Tadić je rekao da ponovo imamo ubistva na ulicama Srbije zato što je SNS „nastala na organizovanom kriminalu, na laži, krađama i zverstvima devedesetih godina“ i dodao da su „Marko Đurić i gradonačelnik Mitrovice Rakić crtali metu na čelu Olivera Ivanovića pre ubistva i da su odgovorni za satanizaciju tog čoveka“.

Predsednik Nove Zoran Živković rekao je da „kriminal Beograda na vodi, u Savamali, kriminal koji je svuda oko nas mora da bude rešen“, a da će oni koji su odgovorni za taj kriminal završiti u zatvoru u Padinskoj skeli.

On je rekao da glasovi građana koji će izaći na beogradske izbore moraju da budu sačuvani da ih „Vučićevi lopovi ne pokradu“.

„Upozoravam Vučića kao vođu SNS i druge njegove satrape da ću ja biti predsednik jednog biračkog odbora. Nemoj slučajno da vam padne napamet, jer ja i moji drugari hvatali smo vas i 1996. i 2000. Nemojte slučajno da vam se desi još jednom. Ovog puta nema opraštanja, ovog puta neće biti oktobar, ali će biti 6.mart“, upozorio je Živković.

Prva na izbornoj listi „Da oslobodimo Beograd – DS, Nova, SDS i ZEP Zeleni“ Vesna Rakić – Vodinelić rekla je da imamo vlast koja neprestano laže, koja je namerila da sa narodom čini šta joj se prohte i poručila da „neće moći“.

Rakić – Vodinelić je rekla da će koalicija okupljena oko DS osloboditi Beograd laži, straha, bezakonja, kriminala onih koji su danas na vlasti.

Ona je rekla da će sadašnja vlast odgovarati zbog „zarobljavanja Beograda duhovnom, kulturnom i svakom drugom bedom“.

„Kada uklonimo ovu vlast prvo ćemo duboko udahnuti, prodisati.Vratićemo se sami sebi i onom običnom ljudskom u nama.Naći ćemo načina kao u svim uređenim gradovima na svetu da ljudi rade, zarađuju, da imaju slobodu i ličnu bezbednost, da imaju svoju privatnost i vode život onako kako žele“, poručila je ona i dodala da moraju uspeti da bi svi koji žele da žive u Beogradu i ostali.

Predsednik Zelene ekološke partije – Zeleni Dejan Bulatović rekao je da Beograd brani Srbiju, a Srbija treba da brani Beograd.

„Beograd ćuti, Beograd će uskoro ustati, Beograd će reći ne diktaturi. Vaksrnuće Beograd, osvetićemo Zorana, biće Dragan Šutanovac gradonačelnik, siguran sam“, poručio je Bulatović.

Na konvenciji su govorili i potpredsednik SDS Marko Đurišić, general Sreto Malinović, političar sa Kosova i Metohije Rada Trajković, gradonačelnik Skoplja Petre Šilegov, kandidat za odbornika iz Zelene ekološke partije – Zeleni Igor Radošević, a video porukom okupljenima se obratila i poslanica u Evropskom parlamentu Tanja Fajon.

Na kraju konvencije na binu je izašlo i 110 kandidata ove koalicije za odbornike Skupštine grada Beograda. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari