SZS: Formiranje vlasti na nelegalnim izborima je državni udar 1Foto: Savez za Srbiju

Poruke koje Aleksandar Vučić šalje sa režimskih medija, poput najnovije sa TV Pink da „neće dozvoliti opoziciji da spreči održavanje izbora“, pokazuje svu težinu situacije u kojoj se Srbija nalazi, ističe se u saopštenju Saveza za Srbiju.

„Izbori kakve vlast organizuje poslednjih sedam godina, nisu izbori. Sve dok se Aleksandar Vučić i njegova bulumenta svakodnevno „šetaju“ po televizijama sa nacionalnom frekvencijom i iznose svoje laži satima i satima i dok REM to aminuje, nema fer i slobodnih izbora. Dokle god je Radio televizija Srbije propagandni servis SNS-a, a ne javni servis svih građana, nema demokratskih izbora. Sve dok ljudi žive u strahu i primoravaju se da glasaju za režimske stranke, dok se glasački listići obeležavaju i fotografišu, nema poštenih izbora“, navodi se u saopštenju SZS.

Kako oni navode, samo sprovođenjem 42 preporuke i 6 zaključaka Stručnog tima protesta “1 od 5 miliona”, Srbija će dobiti mogućnost da bira. I samo tada će izbori biti zaista izbori.

U suprotnom, to ne bi bili izbori i rezultate toga čina nećemo priznati, a ni organe formirane na osnovu takve manipulacije. Te aktivnosti, koje Aleksandar Vučić naziva izborima, za nas i pobunjeni narod neće proizvoditi nikakvo dejstvo jer će biti nelegalni i nelegitimni, ističe se u tom saoštenju.

Oni kažu da bi sprovođenje izbora mimo Ustava i zakona i formiranje vlasti na osnovu takvih izbora, predstavljalo državni udar i da zato preporučuju vlastima da pre nego što se upuste u takav posao sagledaju njegove posledice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari