SZS: Obračun s kriminalom od vrha 1Foto: Savez za Srbiju

Savez za Srbiju (SZS) podržava hapšenja svih koji su umešani u bilo koja kriminalna dela, kao i oštriju kaznenu politiku prema tim osobama, ali ukoliko je borba protiv kriminala iskrena, neophodno je da krene od vrha, saopštio je danas SZS.

Iskreno se nadamo da se ova akcija neće završiti kao hapšenje Dragoslava Kosmajca, koga je Aleksandar Vučić nazvao najvećim narkodilerom i čovekom čije ime niko ne sme da pomene. Posle velike medijske kampanje, on je, na kraju, pušten iz pritvora, a da ni optužnica za ta dela nije podignuta, navedeno je u saopštenju SZS.

Po oceni SZS, ukoliko je borba protiv kriminala iskrena, neophodno je da krene od vrha, makar se on zvao i Pančićev vrh. To bi značilo da narednih dana budu uhapšeni najveći kriminalci u Srbiji koji upravljaju tržištem narkotika, iznudama, otimanjem firmi, premlaćivanjem ljudi tokom izbornog procesa i koji su umešani i u ubistva širom Srbije, uključujući i sever Kosova i Metohije.

Ako se to ne dogodi, ako osobe kao što su Dijana Hrkalović i Nebojša Stefanovića ostanu na svojim mestima, sva ova hapšenja će biti samo još jedna propagandna akcija režima koja neće doprineti većoj bezbednosti građana Srbije, zaključenmo je u saopštenju SZS,.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari