SZS osudio zloupotrebu Crkve od strane Vučića i Irineja 1Foto: Twitter/Dveri Arhiva

Savez za Srbiju saopštio je da je do danas smatrao da je nemoguće učešće Aleksandra Vučića na Saboru Srpske pravoslavne crkve i da je to samo medijska spekulacija ili neslana šala.

Kako se navodi u saopštenju, današnju Vučićevu potvrdu ove mogućnosti, Savez za Srbiju vidi kao nanošenje štete Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenim vernicima.

„Oštro osuđujemo ovaj presedan, poziv za učešće od strane patrijarha Irineja, i smatramo da su svi oni koji ne podržavaju sadašnju vlast dovedeni u poziciju da Sabor ne može da čuje njihove stavove, ni po pitanju demokratije u Srbiji, ali ni po pitanju Kosova i Metohije“, ističu iz SZS-a.

Ovaj igrokaz, dodaju, predstavlja anesteziranje SPC pred neustavne odluke o predaji Kosova i Metohije koje Vučić nagoveštava.

„I patrijarh i vladike dobiće jednostranu poruku čoveka koji političke protivnike vređa i odbija dijalog o elementarnim temama poput slobodnih izbora i slobodnih medija, a koji je pitanje Kosova i Metohije privatizovao rušeći Ustav Srbije“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari