Tači: Imao sam čast da obiđem čamcem jezero Gazivode (Video) 1Foto: Facebook/Hasim Taci

Predsednik Kosova Hašim Tači je izjavio kako je imao čast da prošeta po severu Kosova, da čamcem obiđe jezero Gazivoda i istakao da je to deo teritorije Republike Kosovo.

FotU obraćanju medijima na jezeru Gazivoda, Tači je rekao da je, prilikom posete, imao posebne emocije obilazeći ovaj deo Kosova, prenosi N1, pozivajući se na Betu.

Kosovski predsednik je rekao da rukovodstvo zemlje i on lično kao predsednik rade za novo, evroatlansko, multietničko Kosovo.

„Sreo sam se sa nekim lokalnim Srbima sa kojima sam u prijateljskom i srdačnom razgovoru popio kafu. Ja služim svim građanima Kosova“, rekao je Tači.

Zajedno sa Tačijem u poseti Gazivodama i prelazu Brnjak su bili ministar finansija Bedri Hamza, direktor Kosovske obaveštajne agencije Špend Ahmeti i direktor Kosovske policije Rašit Ćalaj.
https://www.facebook.com/IndeksonlineOfficial/videos/111077656435700/

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

8 reagovanja na “Tači: Imao sam čast da obiđem čamcem jezero Gazivode (Video)”

 1. Neko ko ga ne zna bi iz ove negove izjave mogao da pomisli da je bio spreman i da zaroni i obiđe srpske kulturne spomenike!

 2. Nadam se da ce se ovom idiotu od tacija stati na put. Pomislih da je ova akcija bila zbog njegovog hira da prodje tim camcem. Kroz nase. Nadam se da ce predsednik Vucic donetu odluku nakbolju za nas

 3. Zbog tog Jezera Gazivode propašće svi pregovori i neće biti SZO ni razgraničenja ni razmene teritorija. Istovremeno sa akcijom ROSU i Tačija Samopredeljenje je organizovao masovne demonstracije u Prištini protiv pregovora koji vodi Tači.
  I ako ja to odavno znam i Srbi i Albanci su najzad otkrili karte. Gazivode je srž problema jer voda je resurs oko koje će se u budućnosti a već i sada voditi ratovi.
  Uzbeci su sistemom kanala skrenuli Amu Dajri i Sir Dajri i skoro isišili drugo po veličini Aralsko Jezero.
  Turci će sistemom kanala brana i hidrocentrala na Tigru i Eufratu, Irak i Sirija ostaju bez vode.
  1959.god. Albanci su „Žrtvovali“ Preševo i Bujanovac koji su pripadali Kosovskom Srezu za Raški i Ibarsko-Kolašinski srez da bi im Srpska preduzeća sa srpskim parama 1972.god. izgradili hidrosistem Ibar-Lepenac kao i branu i hidroelektranu na Jezeru Gazivode čijom se pitkom vodom snadbevaju: Priština, Lipljan i Uroševac, navodnjavanje cva Kosovska Dolina i hlade termoelektrane Obilić.
  Da se ovako nešto ne bi više ponavljalo i da bi ojačali pregovaračku poziciju Srbija bi koliko sutra trebala napraviti kanal: Ibar – Raška – Ibar i kod Ribarića skrenuti srpsku reku Ibar i tako stvoriti pretnju da bi u svakom momentu mogli isušiti Jezero Gazivode i ostaviti žene Prištevce, Lipljance i Uroševljanine, Kosovsku Dolinu pretvoriti u Kosovsku Peščaru i potpuno ugasiti Termoelektrane u Obiliću a to znači i bez struje.
  Za ovih dvadeset godina R. Kosovo nije platila srpskoj opštini Zubin Potok oko 1.400.000.000 Evra za korišćenje vode i struje.

  • Izvanredno rešenje Miodraže iz Peći.
   Zatvoriti vodu da pocrkaju šiptari!
   Jer, svi to rade. Skreću tokove reka.
   Šta misliš, pametnjakoviću, kad bi Nemci „svrnuli“ Dunav u Atlantski okean?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.