Tači: Imao sam čast da obiđem čamcem jezero Gazivode (Video)

Ostavite komentar


  1. Neko ko ga ne zna bi iz ove negove izjave mogao da pomisli da je bio spreman i da zaroni i obiđe srpske kulturne spomenike!

  2. Nadam se da ce se ovom idiotu od tacija stati na put. Pomislih da je ova akcija bila zbog njegovog hira da prodje tim camcem. Kroz nase. Nadam se da ce predsednik Vucic donetu odluku nakbolju za nas

  3. Zbog tog Jezera Gazivode propašće svi pregovori i neće biti SZO ni razgraničenja ni razmene teritorija. Istovremeno sa akcijom ROSU i Tačija Samopredeljenje je organizovao masovne demonstracije u Prištini protiv pregovora koji vodi Tači.
    I ako ja to odavno znam i Srbi i Albanci su najzad otkrili karte. Gazivode je srž problema jer voda je resurs oko koje će se u budućnosti a već i sada voditi ratovi.
    Uzbeci su sistemom kanala skrenuli Amu Dajri i Sir Dajri i skoro isišili drugo po veličini Aralsko Jezero.
    Turci će sistemom kanala brana i hidrocentrala na Tigru i Eufratu, Irak i Sirija ostaju bez vode.
    1959.god. Albanci su „Žrtvovali“ Preševo i Bujanovac koji su pripadali Kosovskom Srezu za Raški i Ibarsko-Kolašinski srez da bi im Srpska preduzeća sa srpskim parama 1972.god. izgradili hidrosistem Ibar-Lepenac kao i branu i hidroelektranu na Jezeru Gazivode čijom se pitkom vodom snadbevaju: Priština, Lipljan i Uroševac, navodnjavanje cva Kosovska Dolina i hlade termoelektrane Obilić.
    Da se ovako nešto ne bi više ponavljalo i da bi ojačali pregovaračku poziciju Srbija bi koliko sutra trebala napraviti kanal: Ibar – Raška – Ibar i kod Ribarića skrenuti srpsku reku Ibar i tako stvoriti pretnju da bi u svakom momentu mogli isušiti Jezero Gazivode i ostaviti žene Prištevce, Lipljance i Uroševljanine, Kosovsku Dolinu pretvoriti u Kosovsku Peščaru i potpuno ugasiti Termoelektrane u Obiliću a to znači i bez struje.
    Za ovih dvadeset godina R. Kosovo nije platila srpskoj opštini Zubin Potok oko 1.400.000.000 Evra za korišćenje vode i struje.

    1. Izvanredno rešenje Miodraže iz Peći.
      Zatvoriti vodu da pocrkaju šiptari!
      Jer, svi to rade. Skreću tokove reka.
      Šta misliš, pametnjakoviću, kad bi Nemci „svrnuli“ Dunav u Atlantski okean?

  4. jbš to kad moraš da dodješ sa sto specijalaca, nenajvaljen i hapsiš okolo da bi ušao.

  5. Strašno, stavljaju nas u isti koš sa tim provokatorima, kojima je cilj samo da dižu tenzije, umesto da osude današnje ispade. Gazivode se moraju sačuvati, imaju strateški i ekonomski značaj za naš narod.

  6. Lepo je videti da se neko probudio iz sna I poceo da upoznaje vrednosti zivota u Srbijici,mukotrpan generacijski rad I sta znaci karotida u dziu-dzici.Lepo je povesti one Koji bi trebalo da se razumeju u te karotide ako su tako opasni sa long riflama.Nije to Bush sanjao, jer nikad nije Ni bio macak u cizmama,a nasi mackovi u cizmama su uvek znali sta rade, korak od sedam milja je tezak za
    Vas Kosovski rulet sa rupom bez dna,a nigde vise nema takvih, tranzicija Vas uvukla ko pile u kucine,a Vi gospodo sto se vozikte Po vodi vec vicete daj pope ruku a on nece makar se udavio, dok saznate zasto prodje zivot.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.