Tači u Tirani : Verski poglavari na Kosovu šalju poruke o toleranciji i suživotu 1Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Predsednik Kosova Hašim Tači je danas u Tirani izjavio da su verski poglavari na Kosovu izgradili mostove komunikacije i saradnje među njima i da tako šalju poruke o toleranciji i suživotu, a religiju stavljaju u službu mira na Kosovu.

Učestvujući u radi konferencije „Religija kao instrument mira“ koju je organizovao predsednik Republike Albanije Ilir Meta, u saradnji sa Američkim državnim sekretarijatom, Tači je rekao da je Kosovo primer kako religija pomaže izgradnju i jačanje mira.

Prema njemu, prvo dostignuće u tom pravcu je činjenica da tokom rata na Kosovu nije dozvoljeno da se upotrebi religija, a govoreći o periodu nakon rata, on je istakao ulogu religije u izgradnji mira i tolerancije, ali i u borbi protiv radikalnih i ekstremističkih elemenata.

Drugo, prema kosovskom predsedniku jeste da je Kosovo još od okončanja rata obuhvatilo religiju i verske poglavare u naporima za izgradnju mira i razumevanja među ljudima.

Treće prema Tačiju jeste da su verski poglavari na Kosovu izgradili mostove komunikacije i saradnje među njima.

„Tako šalju poruku o toleranciji i suživotu, a religiju stavljaju u službu mira na Kosovu“, zaključio je predsednik Tači.

Na ovoj konferenciji učestvuju rukovodioci država iz regiona, kao i poglavari verskih zajednica iz celog sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari