Tadić: Zaštita od Šešelja jedino je što sam učinio za SNS 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajkovic

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je za N1 da će iskoristiti slučaj objavljivanja svog iskaza o smrti gardista u jednom tabloidu, kako bi branio prava svih građana koja se na sličan način svakodnevno ugrožavaju.

Poručio je i da su oni koji tvrde da je on formirao SNS “najveći mogući lažovi”.

Tadić je prošle nedelje je dao izjavu u policiji u svojstvu građanina, a povodom slučaja ubistva gardista na Topčideru 2004. Ipak, njegov iskaz već sutradan se našao na stranicama jednog tabloida, zbog čega je Tadić najavio tužbe.

Bivši predsenik Republike rekao je u Danu uživo TV N1 da nema ništa protiv toga da se njegov iskaz objavi u medijima, ali na zakonit način – uz dozvolu tužilaštva i policije.

“Očigledno je neko mimo zakona dostavio zapisnik Vučićevim režimskim medijima (…) Uputiću tužbu da bih stvar isterao do kraja. Vidim da se ovih dana podaci vezani za zaštitu prava ličnosti zloupotrebljavaju na mnogim mestima, imamo danas slučaj u Kragujevcu. Vređaju se prava građana, ruši se ceo pravni poredak. Iskoristiću svoj sučaj da branim prava svih građana”, objasnio je on.

Dodao je i da je tužilaštvu i policiji dao još jednu priliku da pokažu da li su zaista nezavisni državni organi ili instrument u rukama Vučićevog režima, odnosno da vidi da li će po službenoj dužnosti reagovati na pretnje koje mu je uputio lider radikala Vojislav Šešelj.

“Ako ne reaguju, podneću tužbe i protiv tužilaštva i policije (…) Zašto Šešelj danas nije uhapšen? Bilo koji drugi građanin kada bi uputio takve pretnje, bio bi priveden. Pre neki dan mi je pretio klanjem u Skupštini”, istakao je Tadić.

Upitan da li je svestan da bi se krivična prijava protiv Srpskog telegrafa, koji je objavio delove zapisnika, mogla tumačiti kao pritisak na medije, Tadić je rekao da u ovom slučaju nije na njemu da brani ni medije, ni tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari