Tepić: Prisluškivan Vacić, a ne Vučić (VIDEO) 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIĆ

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da je predsednik Srpske desnice Miša Vacić bio prisluškivan od 2017. do 2019. godine, a da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov brat Andrej „upali“ na mere legalnog prisluškivanja i to tako što su komunicirali sa prisluškivanim osobama.

Tepić je na konferenciji za novinare navela da je Vacić bio prisluškivan zato što je bio osumnjičen za ektremizam, kao i da je imao nelegalno oružje, koje mu, kako je navela, nije oduzeto zato što je bio u „prijateljskim i gotovo porodičnim odnosima sa Aleksandrom Vučićem“.

Tepić je novinarima pokazala dokumente za koje tvrdi da su zapisnici o iskazima policajaca zaduženih za prisluškivanje i navela da su oni to radili „službeno i na osnovu rešenja suda“, te da nema govora o tome da neko ruši državu, a naročito da neko nelegalno prisluškuje Aleksandra Vučića.

Kada Aleksanadar Vučić tvrdi da je 1.572 puta nelegalno prisluškivan da bi mu neko radio o glavi i pripremao atentat… ne, Aleksandar i Andrej Vučić su ‘upali’ na mere legalnog prisluškivanja, i to tako što su komunicirali sa prisluškivanim licima, i isto tako su 1.572 puta upali na mere zato što su se dopisivali i ‘zivkali’ sa inkriminisanim licima – ekstremistima, kriminalcima i ljudima koji imaju problem sa zakonom“, rekla je Tepić. „Ko su još ta lica, ko je u 1.572 razgovora bio sa AV i njegovim bratom? Za šta se sumnjiče ta lica? Zašto se prisluškuju?“ zapitala je Tepić, a odgovore na ta pitanja nazvala „ključno potrebnim“.

Tepić je rekla i da su informacije o tome da je predsednik Vučić bio u komunikaciji sa Vacićem bile uklanjane iz službenih izveštaja sudu, sa obrazloženjem „da nema potrebe da se predsednikovo ime povlači po izveštajima“. Tepić tvrdi kako ti zapisnici dokazuju da „bratija Vučić intenzivno komunicira sa ljudima koji se sumnjiče za ekstremizam, neovlašćeno nose oružje i prete opoziciji i novinarima“.

„Dosta više da nas se pravi budalama i da smo svi mi krivi, valjda što smo živi, a jedino nije kriv Aleksandar Vučić, koji je uporno u planu, nameri i propagandi da od sebe napravi žrtvu – da dželat od sebe napravi žrtvu kako bi neustralisao svoju ulogu u stvaranju, zaštiti, finansiranju i pomoći kriminalcima, kao što znamo do sada i klana Belivuk, a evo sada vidimo i ekstremista“, poručila je Tepić.

Ona je zaključila kako se u ovom slučaju radi o tome da se vrh države udružio sa kriminalcima koje je sam stvorio, finansirao, gajio i štitio, da bi se okoristio od kriminala, i da bi imali batinu za svoje političke neprijatelje i nezavisne medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari