Troje poslanika napustilo DJB i njihov poslanički klub 1Foto: N1

Troje poslanika Dosta je bilo (DJB) saopštila su da su napustili taj pokret i poslanički klub jer se rukovodstvo samo deklarativno zalaže za principe demokratije i transparentnosti.

Kako se navodi u saopštenju poslanički klub DJB-a napustili su Sonja Pavlović, Aleksandra Čabraja i Jovan Jovanović, koji su se na ovaj težak korak odlučili kada se ispostavilo da su uzaludna sva nastojanja da se organizacija, odnosno buduća stranka, utemelji na principima demokratije i transparentnosti, za koje se rukovodstvo deklarativno zalaže. Oni su naveli da je jedna od najznačajnijih posledica nepostojanja demokratskih procedura u okviru organizacije, odnosno ignorisanja mišljenja članstva, jeste i odugovlačenje sa donošenjem odluke o tome kako će DJB nastupiti na predstojećim predsedničkim izborima.

„Time je marginalizovana uloga pokreta u ovom presudnom izbornom ciklusu, a svaka odluka koja bude doneta u narednim danima biće shvaćena kao zakasnela, iznuđena i neiskrena“, navodi se u saopštenju.

Lider DJB Saša Radulović je na Tviteru napisao da se Pokret tokom vikenda „pozdravio sa nekoliko funkcionera kojima srce nije u DJB već na drugom mestu“.

On je naveo i da je skuština stranke zakazana za subotu, 4. mart, te da će DJB tada doneti „sve odluke o izborima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari