Tadić zagovara razgovore na nivou čitave "istinske" opozicije 1Mladen Ilić

Nakon potpisivanja memoranduma između Narodne stranke i Dosta je bilo, pitanje je kojim putem će krenuti Socijaldemokratka stranka Borisa Tadića, koja je na decembarski izborima nastupala u koaliciji sa strankom Saše Radulovića.

„O tome sa kim i kako ćemo nastupati na predstojecim lokalnim izborima obavestićemo javnost nakon svih obavljenih razgovora. Nadamo se da će naša odluka proisteci iz razgovora na nivou cele opozicije i zajedničke odluke koju strategiju je najbolje primeniti za opšti interes i u cilju toga da se ovaj put sačuva svaki opozicioni procenat, jer se i na ovim izborima ispostavilo da je to od ključnog značaja“, kaže za Danas Boris Tadić.

Na pitanje da li je iznenađen novim pregrupisavanjem stranaka, on odgovara da su nakon izbora članovi decembarske koalicije, po dogovoru nastavili samostalne pregovore.

„Ali smo sve vreme u komunikaciji i ostali smo u dobrim odnosima. Naravno obavešteni smo i o dogovoru DJB i Narodne stranke uz najavu razgovora o saradnji“, navodi Tadić.

Upitan sa kime će SDS u koaliciju, sagovonik Danasa odgovara da će razgovarati sa svima.

„Smatramo da su nakon izborne krađe okolnosti takve da su potrebni razgovori unutar cele istinske opozicije i zajednički plan o daljoj strategiji. Posebno je važna saradnja cele opozicije u vezi sa izbornim uslovima i kontrolom izbornog procesa“, napominje Tadić..

I Radulović potvrđuje da je Tadić upoznat sa novom koalicijom i da će te dve stranke nastaviti da rade na tačkama koje su dogovorili za prošle izbore, ali da za sada nije bilo priče oko ulaska u novu koaliciju.

„Ono što je nama posao ovde i sada, je da se prvo okupi jaka desnica, a onda ćemo otvoriti razgovore i prema ostalima i sama Tadićeva stranka će odlučiti u kom pravcu želi da ide“, naveo je predsednik DJB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari