Narodna stranka i Dosta je bilo najavili da će na narednim izborima nastupiti u koaliciji 1Printskrin Jutjub/DJB

Predsednik Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je danas da je potpisan Memorandum o saradnji i zajedničkom izlasku na predstojeće redovne lokalne izbore sa Narodnom strankom.

„Idu nam lokalni izbori i moramo da pobedimo u centralnim gradskim opštinama, da bi nakon toga pobedili u Beogradu i Republici“, kazao je Radulović u beogradskim prostorijama DJB.

Dodao je da DJB i Narodna stranka imaju slične poglede, kao i da je koalicija otvorena i da će već od sutra početi razgovore sa svim ostalim strankama desnice, kako bi se za naredne izbore napravio jak desni centar.

Radulović je rekao da je „desnica potpuno poražena na izborima“ održanim 17. decembra.

Moramo prvo da pobedimo u centralnim gradskim opštinama u Beogradu da bi nakon toga mogli da radimo na Beogradu na sledećim beogradskim izborima i na izborima u Republici. Moramo od početka da počnemo da gradimo jaku opoziciju i jak desni centar i desnicu, jer je to jedina opasnost za vlast i jedini način da se pobedi vlast na narednim izborima, istakao je Radulović.

Prema njegovim rečima, njihova ambicija je da „okupe ceo desni centar i celu desnicu“.

Radulović je rekao da je „vlast sačuvala Beograd preko jedne liste“ koju su formirali, ali je naveo da „ne očekuju da će ta lista raditi na okupljanju, osim da će možda prihvatiti Zavetnike“.

Upitan da li i dalje „važi“ koalicija koju je stranka Dosta je bilo formirala sa Socijaldemokratskom strankom (SDS) za izbore održane 17. decembra, Radulović je odgovorio da je lider SDS Boris Tadić upoznat sa njegovim dogovorom sa Narodnom strankom.

On je podsetio da koalicija koju su napravili DJB i SDS pred izbore održane 17. decembra „bila po pet tačaka i istakao da će raditi zajedno na tih pet tačaka“.

Kandidat za predsednika Narodne stranke Vladimir Gajić istakao je da do demokratskih promena u Srbiji ne može da dođe bez jačanja desnog centra i desnice, bez ukrupnjavanja tog političkog spektra.

Nadamo se da je to jasno i ovima koji su takozvana prozapadna opozicija. Bez zajedničkog dejstva u pravcu promene nedemokratskog režima nećemo moći da napravimo uspeh, rekao je Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari