U Zrenjaninu se održavaju mesni izbori na 27 birališta 1Foto: M.P.

Birališta u 27 mesnih zajednica na teritoriji Zrenjanina otvorena su jutros u sedam časova i počelo je glasanje građana za izbore Saveta i Nadzornih odbora MZ, koje traje do 20 časova kada se birališta zatvaraju.

Na izbornim mestima još uvek nema gužvi, večih broj glasača očekuje se u popodnevnim satima. Na biračkom mestu „Mala Amerika“ zabeležili smo da građani dolaze pojedinačno, dok ispred mesne zajednice „Žarko Zrenjanin“ jutros nije bilo redova.

Mesni odbori biraju su još i u MZ “Veljko Vlahović”, “Gradnulica”, “Dolja”, “Zeleno polje”, ”Mužlja”,“Sava Kovačević”,“Centar”,“Šumica” i u naseljenim mestima Aradac, Belo Blato, Botoš, Ečka, Lazarevo, Klek, Knićanin, Lukićevo, Melenci, Stajićevo, Farkaždin, Čenta, Taraš, Jankov Most, Orlovat i Lukino Selo.

Mesni izbori u Zrenjaninu su raspisani 29. aprila a informacije o tome postale su dostupne široj javnosti tek protekle nedelje.

Grupe građana u okolnim naseljenim mestima pokušale su da se organizuju i ponude svoje nezavisne kandidate, dok su se Zrenjaninci proteklih dana žalili da nisu znali za mesne izbore, te da bi broj kandidata sigurno bio veći.

Narodna stranka iz Zrenjanina tokom jučerašnjeg dana je upozorila da vladajuća SNS priprema sigurne glasove u mesnoj zajednici „Dositej Obradović“, dok je gradski odbor DSS podsetio da ova mesna zajednica nije učinila ništa po pitanju smrada iz kafilerije te da su taj problem građani sami rešavali. Izbori za savete mesnih zajednica održavaju se na teritoriji Vojvodine u više gradova i opština.

Nakon uspeha opozicije u Sečnju, koja je osvojila sva mesta u nekoliko mesnih zajednica, o čemu je Danas izvestio, interesovanje građana za mesne izbore je poraslo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari