Uhapšen zbog pretnji Kurtiju 1Foto: BETAPHOTO/ ARMENIJA ZAJMI BESEVIC

Kandidat koalicije NISMA za poslanika u Skupštini Kosova Hadži Hoti uhapšen je zbog pretnje ubistvom lideru Pokreta Samoopredjeljenje Aljbinu Kurtiju, objavljenom na njegovoj Fejsbuk stranici, prenosi portal Kossev.

Hotiju je određen pritvor od 48 sati, a priveden je pošto je Samoopredeljenje potvrdilo da je podnelo krivičnu prijavu u subotu u policijskoj stanici Centar u Prištini.

Prema policijskom izveštaju, u kojem se ne navodi ime Hadžija Hotija, pošto ga nije pronašla na kućnoj adresi, već ga je pozvala da se prijavi, što je on i učinio. Saslušane su i dve osobe kao svedoci. Na Hotijevom fejsbuk nalogu bilo je objavljeno: „Bilo je u interesu američkog naroda da Džon F. Kenedi bude predsednik, ali to nije bilo u interesu američke države. Aljbin Kurti je možda u interesu naroda Kosova, ali nije u interesu države Kosovo da on bude premijer.

Aljbin Kurti ima dva puta: Ili da napusti Kosovo ili da bude ubijen“. Ogranak koalicije NISMA u Orahovcu tvrdi da je profil Hadžija Hotija bio hakovan, te da on ne stoji iza sporne objave o Aljbinu Kurtiju, a sporna izjava je uklonjena. Hoti je objasnio da se radi o „tehničkoj grešci“ i zamerio medijima što su vest preneli bez provere sa njim. Uputio je javno izvinjenje i dodao da ni na koji način ne odražava stav političkog subjekta kom pripada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari