Uprkos neslaganju Osmani glasala za Nacrt zakona o ekonomskom oporavku 1Vjosa Osmani Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani, uprkos nesuglasicama koje ima sa DSK, dala je danas svoj glas za Nacrt zakona o ekonomskom oporavku, koji je danas usvojen u prvom čitanju, prenosi Reporteri, ali je pozvala vlast da, između dva čitanja, uzme u obzir zahteve i primedbe opozicije u vezi sa tim nacrtom.

Ona je podsetila da je i prethodnih pet puta davala svoj glas, a da je i pored toga dobijala razne kritike na svoj račun, preneo je portal Kosovo onlajn.

„Ovo nije način za saradnju, ovo nije način za postizanje jedinstva po bilo kom pitanju. Ovde sam da kažem da ću glasati kao i prethodnih pet puta, ali ne zato što vi moj glas zaslužujete, jer ste pokazali nečuvenu aroganciju“, rekla je Osmani.

Među tačkama o kojima se najviše diskutovalo u ovom nacrtu zakona bila je ona koja omogućava građanima da povuku 10 odsto sredstava iz penzijskog fonda.

Podršku Nacrtu zakoni ni ovog puta nisu dali poslanici opozicionih stranaka, Samoopredeljenja i Demokratske partije Kosova.

Član Samoopredeljenja Hekuran Murati je istakao da glasanja za pomenuti zakon bojkotuju jer se ovaj nacrt zakona ne poklapa sa sadržajem.

Prema njegovim rečima, rešenje bi trebalo da bude drugačije i to je hitni ekonomski paket koji pogađa sve slojeve društva.

Istog mišljenja je i poslanik DPK Abeljard Tahiri, koji je rekao da se ovaj predlog može nazvati bilo kojim, ali ne i ekonomskim paketom.

On je pozvao vladajuću većinu da svi zajedno sednu i razgovaraju kako bi se stvorilo bolje rešenje za sve građane.

Nacrt zakona o ekonomskom oporavku, koji je danas sa 64 glasa usvojen u prvom čitanju, mora da ode na Odbor za budžet i transfere radi potencijalnih promena, a zatim se vraća u Skupštinu da se glasa posle drugog čitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari