Veselinović: Sporazum sa narodom ponudićemo građanima na potpisivanje u subotu 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Veselinović je za agenciju Beta kazao da će „Sporazum sa narodom“, nakon Beograda ponuditi i građanima u drugim gradovima.

„Udružena opozicija se ovim dokumentom obavezela na sedam ključnih tačaka kojima se garantuje promena sistema, a ne samo vlasti. To je ono što nudimo građanima, a oni će svojim potpisom u subotu, ali i nakon toga, moći da ‘overe’ Sporazum i da nas kontrolišu u njegovom sprovođenju“, rekao je Veselinović posle današnjeg sastanka potpisnika „Sporazuma sa narodom“.

On je podsetio da su do sada 34 opozicione političke organizacije potpisale „Sporazum sa narodom“, kao i pojedini opozicioni narodni poslanici, te da se sada čeka saglasnost građana kako bi se formirao jedinstveni front opozicije i naroda i povela „beskompromisna borba ne samo za smenu režima Aleksandra Vučića, već za vraćanje slobode i demokratije u Srbiju“.

„Niko iz opozicije se ne sme više šaliti sa narodom, nemamo prava na greške, toga smo svesni i spremni smo da prihvatimo svaki sud javnosti“, poručio je Veselinović.